Suomi English Svenska
espoon asunnot logo

Sähköautojen latausmahdollisuuden kysyntä on kasvanut. Haluamme vastata asukkaittemme tarpeisiin tarjoamalla heille mahdollisuuden ladata autojaan. Aivan kaikissa kohteissa tämä ei vielä ole mahdollista, mutta aina kysyttäessä tarkistamme asian. Espoon Asunnot on mukana Espoon tavoitteissa edistää kestävää kehitystä. Käyttämämme kiinteistösähkö on EKOenergia-merkittyä bioenergiaa. Myös sähköautojen latausmahdollisuuden tarjoaminen on yksi tapa edistää kestävää kehitystä.

Kun asukas tilaa autonlatausmahdollisuuden, autopaikan vuokrasopimus säilyy ennallaan entisin ehdoin, mutta auton lataamisesta tulee tehdä lisäsopimus Espoon Asuntojen yhteistyökumppanin eParkingin kanssa. Kyseinen sopimus maksaa 2,5 euroa kuukaudessa, jonka lisäksi veloitetaan kulutettu sähkö. Sopimukseen kuuluu ilman lisämaksua sama määrä sähköä kuin auton lämmittämiseen tarjotaan (20kWh/kk). Näin kohtelemme asukkaitamme tasapuolisesti.

Alkuvaiheessa tarjoamme vain hidasta latausta (teho 1.8 kW), jolla kuitenkin pystyy lataamaan yön yli noin 100 km:n ajon, mikä riittää hyvin useimmille autoilijoille. Hidaslataus on kokeilu, josta keräämme kokemuksia. Toimintatapaa voidaan muuttaa kokeilun aikana tarvittaessa. Latausmahdollisuus tarjotaan kokeilun jälkeenkin. Tehokkaampi lataus voi olla mahdollinen tulevaisuudessa, mutta suunnitelmissa ei ole pikalatausta. Viereisen pysäköintipaikan lämmitysmahdollisuus pysyy ennallaan, vaikka tolppa päivitettäisiin.

Ohjeet eParking-palvelun käyttöön

Tervetuloa eParkingin käyttäjäksi! Palvelumme avulla voit hallita latauspistettä etänä. Olemme koonneet tähän ohjeistuksen, jotta palvelumme käyttö olisi helppoa kohteessasi. Alempaa löydät myös yhteystiedot, jotta voit ottaa yhteyttä.


Käyttöönotto

Palveluamme voi käyttää selaimessa eparking.fi tai mobiilisovelluksellamme eParking Suomi.
Kirjaudu palvelun käyttäjäksi. Voit käyttää esimerkiksi Google-tiliäsi tai luoda täysin uuden tilin palvelumme käyttöä varten. Lue sopimusehdot ja hyväksy ne. Jos loit uuden tunnuksen, saat vahvistuspyynnön sähköpostiisi. Tunnuksesi on rekisteröity sähköpostin vahvistamisen jälkeen.

mobile phone picture

Varauksen tekeminen

Jotta saat latauspisteen käyttöön, sinun tulee ensin hakea käyttöoikeus ja tehdä sopimus auton lataamisesta.
Paina omat varaukset ja uusi varaus. Hae oikeus pysäköintialueelle: oikean kohteen löydät osoitteen perusteella. Täytä tiedot ja lähetä hakemus.
Espoon Asunnot käsittelee hakemukset ja ilmoittaa hakemuksesi hyväksymisestä sähköpostilla.

mobile phone picture

Latauspisteen käyttöönotto

Voit tehdä sopimuksen latauspisteestä hakemuksen hyväksymisen jälkeen.
1. Paina omat varaukset ja uusi varaus
2. Paina ”Tee pysäköintisopimus"
3. Etsi oikea kohde kartalta ja valitse se. Varaa latauspiste numeron perusteella
4. Täytä hakemus ja vahvista varaus

Näet sopimuksen omissa varauksissa, kun olet maksanut sen.

mobile phone picture

Maksut

Latauspisteestä maksetaan yhden tai kolmen kuukauden välein. Voit valita maksuvälin palvelussamme. Kulutetun sähkön hinta määräytyy käytettyjen kilowattituntien mukaan.


Tilaa latauspiste autopaikallesi

Voit ilmoittaa halukkuutesi auton latauspaikkaan oheisella lomakkeella. Ilmoita pyydetyt tiedot. Latauspaikan voi saada vain omalle auton lämmityspistokkeella varustetulle paikalle.

Lomakkeen täyttämisen jälkeen isännöitsijä tarkastaa, onko kyseiselle paikalle mahdollista saada lataus. Jos latauspiste voidaan tarjota, tilauksesi vahvistetaan ja asennutamme latauksen mahdollistavan laitteen autopaikkasi lämmitysrasian tilalle.

Yhteystiedot: IGL: info@eparking.fi +358 341089272| Espoon Asunnot: asiakaspalvelu@espoonasunnot.fi

Kaikki pysäköintiin yhdessä palvelussa