Sähköistämme liikennettä


Käyttöohjeet uudelle käyttäjälle

Uusi käyttäjä?
Pysäköintialueellenne on otettu käyttöön uusi pysäköinnin hallinnointityökalu eParking. Mahdollisesti pysäköintialueellenne on asennettu myös eTolpat – älykkäät etäohjattavat auton lämmittämiseen ja sähköauton lataamiseen tarkoitetut piharasiat! eTolppia ohjataan internetin/mobiilisovelluksen kautta ja palvelu vaatii rekisteröitymisen. Rekisteröinti ja palvelun käyttö on ilmaista, mutta pysäköintipaikan omistaja saattaa periä maksun pysäköintiluvasta ja mahdollisen lisämaksun esimerkiksi sähköauton latauksesta tai sisätilalämmittimen käytöstä. Nämä on mahdollista maksaa järjestelmän kautta. Tervetuloa eTolpan ja eParkingin käyttäjäksi!

Rekisteröinti

Mene osoitteeseen www.eparking.fi ja rekisteröi itsesi käyttäjäksi. Rekisteröityminen onnistuu myös Google-tiliä (klikkaa Google-kirjautuminen) tai yliopistojen HAKA-tunnuksia (klikkaa HAKA-kirjautuminen) käyttämällä, jolloin tiedot siirtyvät automaattisesti järjestelmään, eikä sinun tarvitse luoda erillisiä tunnuksia.

Sinun tulee lukea käyttöehdot ja hyväksyä ne ennen järjestelmään rekisteröitymistä. Mikäli päätit luoda uuden tunnuksen, ja olet täyttänyt rekisteröitymisessä yhteystietosi, lähettää järjestelmä sinulle sähköpostinvahvistuspyynnön. Rekisteröinnin viimeistely edellyttää sähköpostin vahvistamista. Tarkista myös roskapostikansio, mikäli et saanut vahvistuspyyntösähköpostia.


Paikan varaaminen

Kirjaudu sisään www.eparking.fi -sivulta. Kirjauduttuasi sisään, pääset tekemään hakemuksen uudesta luvasta sivun vasemmasta laidasta ”uusi varaus” -välilehdeltä. Sinulle aukeaa karttapohja, josta voit selata itsesi oikeaan kohtaan kartalla tai kirjoittaa osoitteesi hakukenttään.

Klikkaa ’lähellä olevat pysäköintialueet’, valitse ’sopimuspysäköinti’ ja valitse kohteesi alasvetovalikosta. Valitse käyttäjäryhmä ja lähetä hakemus. Käsittelyssä olevat hakemukset näkyvät kellonapin takana. Hakemuksien käsittelyaika on 1-3 työpäivää. Mikäli käsittely viipyy, ota yhteyttä kohteen hallinnoijaan (esimerkiksi isännöitsijä). Saat automaattisähköpostin, kun hakemuksesi on hyväksytty.

Hakemuksesi hyväksynnän jälkeen sinulle on uusi pysäköintialue näkyvissä karttapohjalla. Sinulle on saatettu jo antaa oman paikkasi hallinnointi järjestelmän kautta, josta sinulle on tullut automaattisähköposti. Mikäli et ole saanut tällaista sähköpostia, valitse pysäköintialue ja klikkaa omaa paikkaasi kartalta tai syötä paikan numero.

Varaathan vain sinulle kuuluvan paikan. Täytä aukeava hakemus, hyväksy käyttöehdot ja vahvista varaus. Tässä vaiheessa saatetaan periä maksu pysäköintipaikan vuokrasta tai lataus-/lämmityspalvelusta. Kun pysäköintilupa on varattu (ja maksettu), se näkyy sivun vasemmassa laidassa omat varaukset -välilehdellä. Pääset kyseiseltä välilehdeltä päivittämään varauksiasi (esimerkiksi päivittämään aktiiviseksi rekisteritunnuksen).

Ajastukset kohdasta pääset ohjaamaan mahdollista eTolppaa, mistä lisää käyttöohjeissa kirjauduttuasi sisälle.


eTolpan ohjaaminen etänä

Käyttöohjeet löytyvät kirjauduttuasi sisälle käyttöohjeet osiosta.


eTolppa manuaalisesti

eTolpan kellossa on kaksi nuolinäppäintä. Oikeanpuoleinen (right) ohjaa oikeanpuoleista pistorasiaa ja vasemmanpuoleinen (left) vasenta. Painamalla nuolta kerran näyttöön syttyy aika, jolloin ajastuksen halutaan loppuvan. Painamalla nuolta uudelleen aika siirtyy eteenpäin 15 minuutin askelissa. Pitämällä painiketta pohjassa aika siirtyy nopeammin. Ajastus astuu voimaan odottamalla n. 5 sekuntia, minkä jälkeen laite siirtyy oletustilaan.

  • Tolpan kellon merkinnät:

  • Alalaidassa nolla: Ei voimassa olevaa paikallisajastusta.
  • Ylälaidassa ykkönen: Paikallisajastus on asetettu.
  • Näytössä kellonaika (ei vilku): Sen hetkinen kellonaika.
  • Näytössä kellonaika (vilkkuu): Kellonaika, jolloin ajastus päättyy.
  • Näytössä numeroita: Ajastus on aktiivisena. Näytössä näkyy jäljellä oleva aika joko minuutteina (1-99) tai tunteina (2h-24h) riippuen jäljellä olevan ajan määrästä. Kaksi vasemmanpuoleista kertoo jäljellä olevan ajan vasemmassa pistokkeessa ja kaksi oikeanpuoleista kertoo jäljellä olevan ajan oikeassa pistokkeessa.
  • Näytössä LOCK: digikellon napit ovat lukittu. Parkkipaikan hallinnoija voi lukita kellon, jolloin eTolppaa voi ohjata ainoastaan internetistä tai eParking-sovelluksesta.
  • Asetettu digikellon aika näkyy käyttöliittymässä ja on muokattavissa suoraan internetistä.
  • Digikellot hakevat automaattisesti reaaliajan internetistä, joten se on aina ajan tasalla (kesä- ja talviajat päivittyvät automaattisesti).
  • HUOM! Lämmityskäytössä kelloihin asetetaan aina lähtöaika, jolloin haluat lähteä autolla liikkeelle!