Instruktionerna för nya ibruktagande

Ny ibruktagande?
Ett nya parkerings hanteringsverktyg, eParking, har introducerats i din parkeringsplats. Du kan också ha eTolppas - en smart fjärrstyrd - bli installerad på din parkeringsplats. De är uppvärmnings lådor för laddning och uppvärmning. eTolppas används via applikationen och tjänsten kräver registrering. Registrering och användningen service är gratis men Rekisteröinti ja palvelun käyttö on ilmaista, mutta parkeringsägeren kan ta ut en avgift för parkeringstillstånd och en extra kostnad för att ladda en elbil. Dessa kan betalas via systemet. Välkommen till eTolppa och eParking!

Registering

Gå till www.eparking.fi och registera dig som användare. Registrering kan göras även genom att använda ett Google-konto (klicka på Google logga in) eller med universitetets HAKA (klicka på HAKA-inloggning) för att överföra data automatiskt in i systemet och du behöver inte skapa separata ID-skivor.

Om du bestämde dig att skapa ett nytt konto, och du har fyllt i dina kontaktuppgifter när du registrerar dig, du har fått en bekräftelse förfrågan för e-posten. Att slutföra din registrering kräver systemet att e-postbekräftelse. Kontrollera även spam-mappen om du inte fick ett bekräftelsemail.


Reservering för parkeringsplats

Logga in www.eparking.fi. Efter inloggning kan du ansöka om en ny licens på vänster sida av sidan, under fliken “Ny bokning”. Du hittar en kartmall som låter dig bläddra till rätt ställe på kartan eller skriva din adress i sökrutan. Klicka på “närliggande parkeringsplatser”, välj “kontraktsparkering” och välj din destination. Ansökningar som behandlas visas efter klockan. Ansöknings behandlingstid är 1-3 arbetsdagar.

Om behandlingen är försenad, kontakta fastighetschefen. Du kommer att få ett automatiskt mail när din ansökan är godkänd. När din ansökan är godkänd kommer du att få en ny parkeringsplats synlig på kartan. Du kan redan ha fått kontroll över din plats via det system du har fått automatisk e-post om. Om du inte har fått en sådan e-post, välj ett parkeringsområde och klicka på din plats på kartan eller ange platsnummer. Leta bara efter en plats som tillhör dig.

Fyll i den öppna ansökan, acceptera villkoren och bekräfta din bokning. Vid detta tillfälle kan en avgift debiteras för parkeringsplats eller för laddning/uppvärmning. När du har reserverat och betalt för ett parkeringstillstånd, visas det till vänster på sidan på fliken Min bokning. Från den här fliken kan du uppdatera din bokning (till exempel uppdatera ditt registreringsnummer).

I timing-sektionen kan du styra en möjlig tolppa som läggs till i bruksanvisning efter inloggning.


Fjärrkontroll av eTolppa

Bruksanvisning kan hittas efter inloggning.


eTolppa manuellt

I eTolppas klockan har två piltangenter. Höger styr höger uttag och vänster till vänster. Tryck på pilen en gång för att visa tidan när du vill att timern ska stanna. Tryck på pilen igen och tiden flyttas farmåt i 15-minuters steg. Genom att hålla knappen nere går tiden snabbare. Timern träder i kraft ca 5 sekunder varefter enheten går i standardläget.

  • Klockmarkeringar på polen:

  • Noll i botten: Ingen giltig lokal timing.
  • Ett i toppen: Lokan timing är inställd.
  • Tid i visning (inden blinkande): Aktuell tid.
  • Tid i visning (blinkande): Den tid då timern slutar.
  • Nummer i visning: Timing är aktivt. Återstående tid visas i minuter (1-99) eller timmar (2h-24h) beroende på hur mycket tid som återstår. De två vänsterhandarna berätter den återstående tiden i den vänstra kontakten och de två högra handarna indikerar återstående tid i rätt kontakt.
  • LOCK i visning: digitala klocknappar är låsta. Parkeringsadministratören kans låsa klockan så att tolppa kans styras endast från internet eller eParking applikation.
  • Den inställda digitala klocktiden visas i användargränssnittet och kan redigeras direkt från internet.
  • Digitala klockor söker realtid automatiskt från internet så tiden är alltid aktuellt (sommartid och vintertid uppdateras automatiskt.)
  • OBS! I värmemodus är klockan alltid inställda på avgångstid när du vill åka med bil.