Sähköistämme liikennettä


Käyttöohjeet uudelle käyttäjälle

Uusi käyttäjä
Pysäköintialueellenne on otettu käyttöön pysäköinnin hallinnointityökalu eParking.fi. Alueelle on mahdollisesti asennettu eTolpat – älykkäät ja etäohjattavat piharasiat, jotka soveltuvat auton lämmittämiseen ja sähköauton lataamiseen. Pysäköintipaikan ja tolppien hallinta onnistuu applikaatiollamme tai selaimessa. Tervetuloa eParkingin käyttäjäksi!

Applikaation lataaminen ja rekisteröityminen

app_picture_1
 • Lataa eParking-applikaatio sovelluskaupastasi.

 • Kirjaudu sisälle käyttäen Google-tiliä tai yliopistojen HAKA-tunnuksia. Vaihtoehtoisesti voit rekisteröityä haluamallasi sähköpostiosoitteella.

 • Lue käyttöehdot ja hyväksy ne ennen rekisteröitymistä.

 • Jos loit uuden tunnuksen, saat pyynnön sähköpostin vahvistamiseksi. Tunnuksesi on rekisteröity, kun sähköposti on vahvistettu. Mikäli et löydä vahvistuspyyntöä, tarkista myös roskapostikansio.
Käyttöoikeuden hakeminen

Applikaatio pyytää sinua sallimaan puhelimen GPS-sijainnin. Sijainnin avulla applikaatio tunnistaa lähellä olevat pysäköintialueet.


1. Paina omat varaukset ja uusi varaus.

app_picture_2

2. Voit hakea oikeutta pysäköintialueelle, jonne sinulla ei ole vielä oikeutta.

app_picture_3

3. Hae oikea kohde osoitteen perusteella. Voit löytää sen myös listasta ”Lähellä olevat pysäköintialueet”.


4. Valitse oikea alue, käyttäjäryhmä ja lähetä hakemus.

Käsittelyssä olevat hakemukset näkyvät omat varaukset -napin takana. Hakemuksien käsittelyaika on 1-5 työpäivää. Mikäli käsittely viivästyy, ota yhteyttä kohteen hallinnoijaan (esimerkiksi isännöitsijään). Saat sähköpostin, kun hakemuksesi on hyväksytty.

VINKKI: Uusi varaus -painikkeen alta voit tehdä pitkäaikaisen sopimuksen alueelle, jonne sinulla on jo käyttöoikeus.

app_picture_4Paikan varaaminen

app_picture_5

Kun hakemuksesi on hyväksytty, voit tehdä uuden pysäköintisopimuksen. Mahdollisuus auton lyhytaikaiseen lataukseen näkyy alueella.


1. Paina omat varaukset ja uusi varaus.


app_picture_3

2. Paina ”Tee pysäköintisopimus”


app_picture_6

3. Etsi oikea kohde kartalta ja valitse se. Varaathan vain sinulle kuuluvan paikan.


4. Täytä hakemus ja vahvista varaus. Varmista, että syötät rekisteritunnuksen oikein.


Kun pysäköintilupa on varattu ja maksettu, näet sen omissa varauksissa. Samasta valikosta pääset päivittämään varauksiasi, kuten vaihtamaan rekisteritunnusta.

Huomioithan, että vain maksettu lupa on voimassa. Maksamaton lupa voi johtaa pysäköintivirhemaksuun. Avoimet laskut näet painikkeen ”Omat varaukset” laskut-osiossa.

Pysäköinninvalvonta perustuu rekisteritunnukseen. Nimeämättömällä paikalla vain yksi rekisteritunnus voi olla aktiivinen. Nimetyllä paikalla, kuten tolppapaikalla, useampi rekisteritunnus voi olla aktiivinen.

Voit käyttää palvelua myös selaimella osoitteessa eparking.fi. Kirjaudu sisään samoilla tunnuksilla.
eTolpan ohjaaminen etänä

Löydät käyttöohjeet eparking.fi-sivun osiosta käyttöohjeet tai applikaatiosta valikko-napin takaa.
eTolpan ohjaaminen manuaalisesti

eTolpan kellossa on kaksi nuolinäppäintä. Oikeanpuoleinen (right) ohjaa oikeanpuoleista pistorasiaa ja vasemmanpuoleinen (left) vasenta. Näyttöön syttyy aika, jolloin ajastuksen halutaan loppuvan, kun nuolta painaa kerran. Aika siirtyy eteenpäin 15 minuutin askelissa, kun nuolta painaa uudestaan. Pitämällä painiketta pohjassa aika siirtyy nopeammin. Ajastus astuu voimaan odottamalla n. 5 sekuntia.
Tolpan kellon merkinnät:
 • Alalaidassa nolla: Ei voimassa olevaa paikallisajastusta.

 • Ylälaidassa ykkönen: Paikallisajastus on asetettu.

 • Näytössä kellonaika (ei vilku): Sen hetkinen kellonaika.

 • Näytössä kellonaika (vilkkuu): Kellonaika, jolloin ajastus päättyy.

 • Näytössä numeroita: Ajastus on aktiivisena. Näytössä näkyy jäljellä oleva aika joko minuutteina (1-99) tai tunteina (2h-24h) riippuen jäljellä olevan ajan määrästä. Kaksi vasemmanpuoleista numeroa kertovat jäljellä olevan ajan vasemmassa pistokkeessa ja kaksi oikeanpuoleista kertoo jäljellä olevan ajan oikeassa pistokkeessa.

 • Näytössä LOCK: digikellon napit ovat lukittu. Parkkipaikan hallinnoija voi lukita kellon, jolloin eTolppaa voi ohjata ainoastaan eParking-applikaatiolla tai selaimen kautta.

 • Asetettu digikellon aika näkyy käyttöliittymässä ja on muokattavissa applikaatiolla tai selaimen kautta.

 • Digikello hakee reaaliajan automaattisesti internetistä, joten se on aina ajan tasalla. Kesä- ja talviaika päivittyy automaattisesti.VINKKI: Lämmityskäytössä kelloon asetetaan lähtöaika, jolloin haluat lähteä autolla liikkeelle!

app_picture_2